به گزارش ایسنا، نتایج مطالعات جدید نشان داده است که سطح آرسنیک در بدن افرادی که برنج مصرف میکنند 44 درصد بیشتر است و همین امر موجب افزایش نگرانی متخصصان تغذیه و سلامت شده است.
به گزارش تراست آو ایندیا، طبق آمار جدید ارائه شده از سوی مقامات بهداشتی آمریکا سطح آلودگی به آرسنیک در بدن مصرف کنندگان برنج 44 درصد بیشتر است و در این میان ظاهرا ملیتهای آسیایی و مکزیکی بیش از سایر اقوام صدمه میبینند.
به گفته کارشناسان تغذیه و سلامت مواد غذایی، برنج بیش از سایر گیاهان از آب و خاک آرسنیک جذب میکند. مسمومیت آرسنیکی نه تنها خطر ابتلا به سرطان را در انسان افزایش میدهد بلکه هم چنین سبب بروز سایر مشکلات بهداشتی در کودکان و در سنین بالاتر میشود.
تماس طولانی مدت با مقادیر زیاد آرسنیک خطر ابتلا به سرطانهای پوست، مثانه و ریه و نیز خطر بروز بیماری قلبی را تشدید میکند. در عین حال استشمام زیاد آرسنیک غیرارگانیک موجب گلودرد و تحریک پذیری ریهها میشود. آلودگی با سطح کمتر این عنصر نیز میتواند موجب حالت بروز تهوع، استفراغ، کاهش تولید گلبولهای قرمز و سفید خون، بی نظمی ضربان قلب، آسیبدیدگی عروق و حساسیت و گزگز کردن دستها و پاها شود.